Powered By Blogger

пʼятницю, 27 квітня 2012 р.

Модуль 11. Рефлексія На тренінгу я дізнався багато нового: як створювати вікі-сторінки, спільно використовувати документи за допомогою відповідних сервісів, працювати з блогами. Крім того, ознайомився з новою методикою проведення тренінгу. Яка на мою думку має ряд переваг перед попередніми версіями, оскільки більш ширше використовуються різноманітні сервіси веб 2.0, які постійно удосконалюються і надають все більше можливостей щодо застосування ІКТ в навчальній діяльності. Найефективніше на мою думку є можливість використання опитувальників; електронної бібліотеки, де сконцентрована значна кількість допоміжних матеріалів, сам електронний підручник. Це в сукупності, на мою думку дозволить значно ефективніше проводити тренінги.

четвер, 26 квітня 2012 р.

Модуль 9. Рефлексія. Матеріал цього модуля дозволив мені упорядкувати знання про особливості мислення учнів і ті методи навчання які доцільно застосовувати для зебезпечення ефективності засвоєння нового матеріалу. Зокрема учитель може диференціювати у таких напрямках: зміст, процес, результат, навчальне середовище. Задоволення навчальних потреб учнів вимагає відповідного спонукання та заохочення, щоб вони стали впевненими та незалежними в навчанні.
Цей матеріал мені був цікавий і надіюсь допомже у моїй професійній діяльності.
Модуль 8. Рефлексія Чітка система оцінювання діяльності учнів протягом усього часу реалізації проекту позитивно впливає на виконання основних завдань. Особливо ефективним є залучення до оцінювання самих учнів.  Хоч для цього потрібно вирішити ряд проблем: психологічного бар'єру самих учнів, необ'єктивності учнівського оцінювання тощо. Робота з матеріалом 8 модуля дозволила віднайти мені шляхи вирішення зазначених проблем. Зокрема необхідно надати дітям контрольні списки та форми оцінювання тощо.
Рефлексія. Модуль 7 Створення прикладу учнівської роботи (вікі-сторінку) дозволило мені уточнити очікувані результати діяльності учнів у моєму проекті, а також уточнити методику навчання. Надіюсь це допоможе мені в майбутньому

середу, 25 квітня 2012 р.

Модуль 6. Рефлексія
Ознайомившись з матеріалом цього модуля я дізнався про комунікаційні можливості інтернет ресурсів та методи використання їх під час проектної діяльності, зокрема чату, миттєвих повідомлень, скайпу, підготовки опитувальних форм, крім того блоги і вікі-сторінки. Зазначені ресурси дозволяють значно підвищити ефективність взаємодії.
Модуль 5. Рефлексія
З'ясував питання пов'язані з використанням інформації з інтернет ресурсів: дотримання авторського права (відповідна законодавча база), оцінювання достосвірності матеріалів представлених на веб-сайтах, правилами оформлення списку корисних інформаційних ресурсів (як друкованих матеріалів так і електронних)
Модуль 4. Рефлексія
Ознойомлення з навчальними матеріалами цього модуля допомогло мені у точнити основні запитання (як тематичні так і змістові) розроблюваного мною проекту. Окрім цього, я дізнався про метод формуючого оцінювання, який на мою думку корисно використовувати, оскільки це підвищує ефективність навчання. Як наслідок створив презентацію розроблюваного проекту для всіх бажаючих (колеги, батьки, учні), ознайолення з якою дозволить зрозуміти основні завдання, що будуть виконуватись учасниками проекту.